Wilt u prei bestellen? Bel +31(0)627050202

header-preirooier

Op het moderne bedrijf van tegenwoordig is voldoende koelcapaciteit niet meer weg te denken.

In een teeltjaar hebben wij een tweetal periodes, waarin wij volop hiervan gebruik maken.

 

De eerste periode is in december, wanneer de vorst dreigt in te vallen. Op zo'n moment zorgen wij ervoor, dat de koelingen vol staan met vers gerooide prei. Als het dan flink gaat vriezen en we kunnen buiten niet rooien, verwerken we de prei uit de koeling. Hierdoor zijn wij in staat om bij strenge vorst toch het volume en de kwaliteit uit te leveren, die u van ons gewend bent.

 

De tweede periode is in mei. De prei voelt aan, dat het einde nadert en wil zich voortplanten. Daarom begint de steel prei een bloemetje te vormen. Deze bloem zorgt voor de harde kern in de prei, welke niet gewenst is. Om dit voor te zijn, rooien wij alle prei van het veld af en zetten deze koud in de koeling. De groei wordt dan stil gezet, zodat de bloem niet verder opkomt. Deze prei verwerken wij, totdat we kunnen beginnen aan de nieuwe oogst.

 

Kortom, goede koelfaciliteiten maken het mogelijk om jaarrond een goede kwaliteit te leveren.

 

Prei Recepten

Prei-recept.nl

Alle recepten met prei voor u op een rij!

Lees meer!

Contact

Van den Elzen
Duifhuizerweg 21
5406 TB Uden

+31(0)413-782 999 
+31(0)413-366 745

 

preicontactpreihartpreinieuwspreizoek